Menu

Ajax vähittäiskaupan turvajärjestelmänä

Lähde: Ajax Systems, julkaistu 31.01.2019

Vähittäiskaupat menettävät tilastojen mukaan 1-2 % vuosittaisesta myynnistään varkauksiin. Suurille vähittäismyyjille nämä pienet prosenttimäärät merkitsevät tuhansien eurojen tappioita päivittäin. Nämä tappiot voivat jäädä aluksi huomaamatta. Noin puolet vähittäismyyntivarkauksista tapahtuvat sisältäpäin, kun myymälän työntekijät keplottelevat inventaarion tai käteiskassan puutteen suhteen.


Myymälän turvallisuus ei kuitenkaan ole pelkästään varkauksien estämistä varten. Tulipalo ja vesivahingot saattavat aiheuttaa paljon enemmän vahinkoa kuin varkaudet. Nämä uhat eivät katso maata, kaupunkia tai kaupunginosaa, ja ne tapahtuvat yleensä huonoon aikaan. Tämä todistaa sen, miten kallista ja järjetöntä uhan huomiotta jättäminen on.


Turvallisuudelle ei ole olemassa yhtä ainutta sopivaa ratkaisua. Vähittäismyyjät eroavat koon, sijainnin ja tuotteen perusteella. Myymälän työntekijät ovat lisäeroavaisuus. On mahdotonta laskea, kuinka paljon myymälä menettää myyntiä huolimattoman ja poissaolevan henkilökunnan vuoksi. Turvajärjestelmän on oltava monimutkainen ryöstöä varten, luotettava omistajalle, sekä yksinkertainen ja ymmärrettävä työntekijöille. Ajax lähestyy turvallisuusongelmaa kattavasti. 


Aiomme tässä artikkelissa tarkastella sitä, kuinka älykäs turvajärjestelmä poistaa kaikki huolesi, jotta saat nukuttua öisin.

Mukautuu minne tahansa

Yrityksen on mukauduttava jatkuvasti, jos se haluaa menestyä. Ei ole harvinaista, että myymälä joutuu siirtämään tilojaan, suunnittelemaan niitä uudelleen tai vaihdettava näyteikkunan sisältöä kuukauden sisällä. Hälytysjärjestelmän läsnäoloa muutosten aikana ei kuitenkaan voi aina olettaa. Ajaxin suurin etu on sen riippumattomuus asiakkaiden kilpailun määräämistä olosuhteista. 

Ajax-turvajärjestelmä on helppo ja joustava skaalata. Langattomat ilmaisimet sulkevat pois kaikki asennukseen liittyvät ongelmat: vuokralle otettujen tilojen seiniä ei tarvitse kuluttaa johtojen asettamiseksi, ja jos ilmaisinta asentaessa sen edessä huomataan olevan jokin este, on se helppo siirtää toiseen paikkaan.


Turvajärjestelmän hubiin voidaan kytkeä jopa 150 turvalaitetta. Hubilla on valtava viestintäkantavuus — jopa 2 000 metriä ilman esteitä. Mikäli tämä ei riitä, lisää ReX-kantavuuslaajennin Ajax-radioverkon kantavuuden 16 neliökilometriin. Tämän avulla yksi järjestelmä kattaa kaiken: myymälän sisäänkäynnistä varaston kauimpaan nurkkaukseen. MotionProtect Outdoor -laitteen avulla jopa ulkoalueet ja katuvarastot ovat turvassa. 

Valvontakameroiden integrointi ja intuitiivinen ohjaus

Ajax-järjestelmää on helppo hallinnoida huolimatta kytkettyjen laitteiden lukumäärästä. Kaikkien hälyttimien tiedot ovat saatavilla mobiilisovelluksessa, jossa on joustava pääsyjärjestelmä. Voit kytkeä Ajaxin käyttämäsi turvayrityksen keskusvalvonta-asemaan helposti, ja mikäli sinulla on oma turvayritys, voi se määrittää ja hallinnoida järjestelmää etänä käyttämällä Ajax PRO Desktop -ohjelmistoa


Työntekijöille Ajax-järjestelmä tarjoaa näppäimistöjä, painikkeita ja paniikkinappuloita. Erilaisilla koodeilla voidaan hallita pääsyä yksittäisiin huoneisiin ja tietää, kuka työntekijä on kytkenyt tai poistanut hälytykset esimerkiksi varastosta, toimistosta tai koko tiloista.

Videovalvonnan integroiminen Ajax-turvajärjestelmään on helppoa. Olipa liikkeellä jo olemassa oleva videovalvonta tai ei, ei kameroiden kytkeminen Ajaxiin vaadi erikoisosaamista. Huippumerkkien IP-kamerat voidaan kytkeä muutamalla klikkauksella, ja videon suoratoisto on aina saatavilla Ajax-sovelluksessa. Kaikkien turvalaitteiden hallinta on näin ollen yhdistetty yhteen sovellukseen.

Kattava suojaus ja monipuolinen automaatio

Ajaxin ominaisuudet eivät rajoitu ainoastaan murtohälyttimiin. Lisäämällä järjestelmääsi FireProtect- ja LeaksProtect-tunnistimia suojaat itseäsi tulelta, vedeltä ja häältä. Yhdistämällä järjestelmääsi HomeSirenin tai StreetSirenin, pystyt ilmoittamaan uhasta sekä henkilökunnalle että vieraille. Langattoman releen avulla pystyt hallitsemaan sähköisiä lukkoja, rullaovia ja esteitä, sekä käynnistämään jämähtäneen verkkolaitteen uudelleen. 


Ajax-laitteiden avulla turvajärjestelmä muuntautuu älykkääksi järjestelmäksi, jota hallinnoidaan kätevän sovelluksen kautta. Tällainen lähestymistapa minimoi inhimilliset tekijät. Työntekijä saattaa unohtaa sulkea rullaoven, mutta asettamalla rullaovet sulkeutumaan, kun järjestelmä kytketään päälle, jää tämä mahdollisuus pois.

Huomioithan myös, että Ajax säilyttää yksityiskohtaista lokia kaikista järjestelmän tapahtumista. Tiedät aina, kun myymälä on avattu, tai kuka on asettanut hälytykset mihinkin huoneeseen. Tapahtumailmoitukset voidaan määritellä Ajax-sovelluksessa helposti, ja niitä voidaan käyttää lisätiedon lähteenä, kun liiketoiminnasta yritetään löytää vikoja. 

Teoriasta käytäntöön 

Ukrainalainen elektroniikkaketju MOYO on käyttänyt Ajax turvajärjestelmää myymälöissään jo 10 kuukauden ajan. Ajaxin valitsemisen tärkeimpiä syitä olivat järjestelmän saama tunnustus alan ammattilaisilta, sen suorasukainen asentamisprosessi, sekä helppo hallinnointi mobiilisovelluksen kautta. 


Myyntitiloja ja varastoja tarkkaillaan MotionProtect- ja MotionProtect Plus -tunnistimien ja StreetSiren-sireenin avulla. Myymälöiden sisäänkäyntejä suojataan avaamiselta DoorProtectin avulla, kun taas lasinmurtoilmaisimet GlassProtect ja CombiProtect valvovat ikkunoiden ja näyteikkunoiden eheyttä. Jos jotakin alkaa myymälässä tapahtumaan, voi henkilökunta soittaa turvayhtiölle SpaceControl-painikkeella.


Myymälän vahvistamiseksi työntekijät käyttävät seinään kiinnitettyä KeyPadia, ja turvallisuuspalvelu tarkkailee työaikojen noudattamista sovelluksen kautta. MOYO ei myöskään pelkää sähkökatkoja tai yhteyden menettämistä, sillä Ajax pysyy aina kytkettynä, kiitos akkujen laajennetun toiminnan. 

Ajaxin viisi vähittäismyyntietua

  • Ajax-turvajärjestelmä on tehokas niin ulkoisiin kuin sisäisiinkin uhkiin. Partioyksikkö tekee yöllä tarkastuksen, jos joku on yrittänyt murtautua sisään, ja päiväsaikaan se estää ulkopuolisilta pääsyn varastotiloihin

  • Ajax myötävaikuttaa liiketoiminnan vähäisempään riippuvuuteen tiloissa. Hälyttimet on helppo asentaa ja purkaa muuton yhteydessä. Voit skaalata järjestelmän helposti vartioitujen tilojen määrän ja koon mukaan. Lisäksi voit määrittää järjestelmän helposti uudelleenkonfiguroinnin yhteydessä.

  • Ajax auttaa minimoimaan inhimilliset tekijät. Pystyt automaation ansiosta eliminoimaan henkilöstösi mahdolliset virheet ja parantamaan liiketoimintakäytäntöjäsi.

  • Videovalvonnan integroiminen Ajaxiin on helppoa. Tämä mahdollistaa kattavan turvajärjestelmän, jota hallinnoidaan yhden sovelluksen kautta.

  • Ajax-turvajärjestelmän hallinta on aina hyppysissäsi. Seuraa myymälöidesi aukioloaikoja, turvaa yksittäisiä huoneita ja vastaanota hälytysilmoituksia ilmaisen Ajax PRO -sovelluksen kautta.

JÄTÄ KOMMENTTI

* Kommentti tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös